Saç Ekim Aşamaları

Saç Ekim Aşamaları
Paylaş

1. AŞAMA

Operasyona hazırlık. Yaklaşık olarak 1 saat sürer. Fotoğraflarınızın çekimi, ekim yapılacak bölgenin belirlenip çizimlerinizin yapılması, saç tıraşınız(saçlarınız 1mm’den daha kısa olacak şekilde traşlanır) ve saçlarınızın alınacağı bölgenin lokal anestezisi.

2. AŞAMA

Saç köklerinizin alımı. Yaklaşık olarak 3 saat sürer. Uyuşturulan donör sahadan saç kökleri seyreklik yaratmamak için belli aralıklar bırakarak alınır. Mikromotor veya manuel punch yardımıyla 0,7 - 0,8 mm’lik uçlarla alım gerçekleştirilir. Saç kökleriniz toplanıp özel bir solüsyonda +4 - +10 C ısıda bekletilir.

3. AŞAMA

Kanalların açılması: Yaklaşık olarak 1 - 1,5 saat sürer. Ekim yapılacak bölgenin uyuşturulmasını takiben, saç köklerinizin kalınlığı ve derinliğine göre hazırlanmış olan özel kanal açıcılar yardımıyla yapılır. Kanal açma işlemi saç ekiminin en önemli noktasıdır. Bu işlem uygun açılarda ve yönlerde yapılırsa saç ekiminde doğallık sağlanır.

4. AŞAMA

Açılan kanallara saç köklerinizin yerleştirilmesi ile işlem sonlandırılır. Yaklaşık olarak 3 saat sürer. Yani operasyonlar yaklaşık olarak 6 - 9 saat sürebilmektedir. Bu aşamalar arasında hastaya birkaç kez 10 - 15 dakikalık yemek ve dinlenme molaları verilir. Operasyondan sonra saç köklerinizin alındığı bölge bir bandajla sarılır. Ertesi gün bandaj çıkartılır. Operasyon sonrası dönemde basit bir ağrı kesici ve antibiyotik birkaç gün kullanmanız gerekir. Ekilen saç kökleri yaklaşık 7 gün içerisinde sağlamlaşır. Bu dönemde yapılan dikkatli yıkamalarla oluşan kabuklanmalar ortadan kalkar. Ekilen saçlarınız 2 - 3 hafta uzamaya devam eder ve sonra dökülmeye başlar. Bazen bir kısmı bazen de tamamı dökülebilir. Saç hücreleriniz birkaç hafta süren dinlenme döneminden sonra tekrar uzamaya başlar. Ön bölge ekimlerinde 6 - 8 ayda, tepe bölgesi ekimlerinde 8 - 12 ayda uzayıp gerçek formuna ulaşır.