Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Paylaş

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç dökülmesinden dolayı problem yaşayanlar en kalıcı çözüm olarak saç ekimi yoluna başvurmaktadırlar. Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin bu bilgileri dikkatle okumasını tavsiye ediyoruz.

Saç Ekimi Kimlere Yapılır?

Saç ekimi, erkek tipi saç dökülmesi görülen herkese yapılabilir. Erkek tipi saç dökülmesi genetik bozukluk olan kişilerde erkeklik hormonuna bağlı olarak görülmektedir. Saçları üreten hücreler, zamanla ölmektedirler. Böylece saç, ilk olarak güçsüzleşir daha sonra büyümemeye başlar ve son evrede dökülür. Bu sorunu yaşayan kişilere saç ekimi en kesin ve kalıcı tedavi türüdür.

Saç Ekiminin Yaşı Var Mıdır?

Saç ekimi için yaş kriterinden çok saç dökülmesinin tipi belirleyicidir. Saç derisi görülür durumdaysa saç derisinin göründüğü bölge olması gerekenin yarısının altında olduğu anlamı taşımaktadır. Bu durumda saç ekimi tedavisi yöntemine başvurulmalıdır.

Saç Ekiminde Yaşın En Önemli Özelliği Nedir?

Saç ekiminde yaşın en belirleyici özelliği, saç dökülmesinin devam edip etmediğidir. Erkek tipi saç dökülmesi, bir ömür devam eden bir saç dökülmesinin yanında 39-40 yaşlarından sonra saç dökülme hızı yavaşlamaktadır. Bu sebeple 39-40 yaşının altında bulunan kişilerde saç ekimi uygulandığında saç dökülmesinin devam edebileceği ve hastanın daha fazla seansa ihtiyaç duyabileceği dikkate alınmalıdır.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekim işlemi 3-5 saat arası sürmektedir. Saç ekimi sonrasında kişi çevresi tarafından saç ektirdiğinin öğrenilmesini istemiyorsa ortalama 15 günlük bir sürece ihtiyaç duyar. Ancak saç ekiminden sonra yaşanan kaygı beğenilmeme kaygısıysa sadece saç ekiminden iki gün sonra normal hayata dönülebilir.

Saç Ektiren Kişi Saçlarına Ne Zaman Kavuşur?

Saç ekiminden sonra saç derisinde kırmızı yara gibi kabuklanmalar gözlenmesi doğaldır. Saç ektiren kişi saçını günde 1 kez yıkayarak kabuklanmanın önüne geçebilir. 7 ile 10 gün içinde kabuklar tamamen kaybolur ve saç ekilen bölge iyileşir. Yıkanma sonucu dökülen kabuklar ile birlikte ekilen saçlarda dökülebilir. Bu durumda 2 hafta ile 1 ay içinde saç ektiren kişi saç ektirmeden önceki görünüşe sahip olur. 3 ay boyunca da görünümde herhangi bir farklılık yaşanmaz. Bundan sonraki 3 aydan itibaren yeni ekilen saçlar çıkmaya başlar. Saç ektiren kişide en çok 5-6 aylar arasında değişimler yaşanmaktadır. 6 aydan sonraki her ayda ise saç ektiren kişide %10’luk değişimler meydana gelir ve ekilen saçların %90’ı 9.aya kadar çıkmış olur. Geriye kalan %10’luk kısım ise saç ekim tarihinden sonraki bir yıla kadar devam eder.Yani saç ekiminden sonra hasta yeni saçlarına 1 yıl sonra sahip olur.

Saç Ekiminin Herhangi Bir Zararı Var Mıdır?

Saç ekimi lokal anestizi ile yapılmakta ve son derece zararsızdır. Saç ekildikten sonra da herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır.

Birden Çok Saç Ekimi Yapılabilir mi?

Saç ekimi, ekim yapılan bölgeye ve hastanın saç dökülmesinin miktarına ve dökülüp dökülmemesine göre birden çok kez yapılabilmektedir.

Saç Ekiminden Sonra Saçların Görünümü Nasıl Olur?

Saç ekiminin sonucu uygulanan teknik ile ilişkilidir. Saç ekimi sırasında kullanılan greftlerin büyüklüğü ve yönleri saç ekiminin görüntüsünü belirler. Greftler foliküler, saçın doğal çıkışına uygun büyüklükte ve yönlerde yerleştirildiğinde saç ekimi sonrasında saçlar oldukça doğal gözükecektir.

Saç Ekiminde Hangi Teknikler Uygulanmaktadır?

En yaygın ve en çok bilinen saç ekim tenkiği; FUE (follicular unit extraction). Bu tip saç ekiminde, saçlar bir bölgeden özel borularla tek tek alınarak saç ekilecek olan bölgeye yerleştirilmektedir. Bu saç ekim teniği ile herhangi bir yara, iz kalması söz konusu değildir. Saç derisinin eski sağlığına kavuşması ise oldukça hızlıdır.

Gelecekte Saç Ekimi Nasıl Olacak?

Günümüzde erkek tipi saç dökülmesine en kalıcı çözüm saç ekimidir. Saç klonlanması üstüne araştırmalar devam etmekle birlikte henüz elde edilen bir netice bulunmamaktadır. Eğer saç klonlanması başarılırsa sağlıklı saçlı deriden alınacak birkaç saç örneği, laboratuvar ortamında üretilerek herhangi bir kısıtlama olmadan saç olmayan bölgeye saç ekimi yapılabilecektir.