Kaş Ekimi

Kaş Ekimi
Paylaş

Kaş yüzümüzde her ifadede kullandığımız en önemli estetik yapıdır. Çizgi resimlerde bile en önemli unsurlardandır. Total kaybı, eksilmesi veya yaralanması çok dikkat çekici olmaktadır.

Eksikliğin giderilmesinde kullanılan en yaygın uygulama kalıcı makyaj olmakla birlikte FUE yöntemi ile kıl kökü nakli çok daha etkin bir çözüm olarak giderek yaygınlaşmaktadır. Eski yöntem olan FUT tekniği ile kaş nakli kalıcı makyajdan daha itici göründüğü için yaygınlaşamamıştır.

Kaş kıllarının çıkış açısı çok değişken olan bir yapıdır. Her alandaki kaş farklı açıyla çıkmaktadır. Burun kökünde yukarı bakarken yanlarda kulağa doğru bakmaktadır. Genel olarak düşünüldüğünde yelpaze görünümündedir.

Kaş ekimide kalitesi en iyi olan ense kılları kullanılır. Ekim esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey kaşların çıkış açısıdır. Varsa oradaki kılların çıkış açısı taklit edilir yoksa kaşları alınmamış birinin çıkış açısına benzetilir. Ne kadar alana ekileceği önceden simetrik bir şekilde çizilir. Ekilecek alana kıl kökleri tekli folliküller halinde santimetrekareye 40-60 kök gelecek sıklıkta ekim yapılır. FUE tekniği ile kaş ekimi bu konuda tecrübeli cerrah tarafından yapılması halinde doğal kaştan ayırt edilmesi çok zordur.

Kaş ekiminde tek sorun kaş kalitesinde olup uzamayan uzamayan kıl kökü olmamasıdır. Enseden alınan kıl kökleri saçta olduğu gibi uzamaya devam edecektir bu durumda ayda bir iki defa kısaltarak şekil vermek gerekir.