Sakal Ekimi

Sakal Ekimi
Paylaş

Sakal kişinin kimliğinde önemli yer işgal etmektedir. Çok çeşitli şekiller verilebilen erkeğe özgü bir aksesuar gibidir. Köselerde hormon yetersizliği nedeniyle hiç çıkmadığı gibi hormon düzeyi normalkende genetik yapıdan dolayı çok seyrek yada dağınık halde çıkabilir. Her iki halde de kişi rahatsızlık duyabilmektedir.

Sakal yapısına en yakın ense kıllarından alınan kökler nakledilerek istenilen sınır içine istenilen sıklıkta ekim yapılır.

Sakalın çıkış açısı diğer bölgelerden daha belirgindir. Bu dar açı ancak FUE tekniği ile sağlanabilir.

Saç gibi sık olması gerekmediği için sakal ve favori bölgesine 2000 follikül nakli yeterli olabilmektedir.

Ekimde asıl görsel alan olan çene bölgesine daha yoğun ekim yapılırken favori bölgesinden aşağı inildikçe seyrelen bir ekim tarzı gerekir.

Yoğunlukta dikkat edilmesi gereken bıyıkla çene yoğunluğunun birbirine yakın olması ve çene bölgesinin biraz daha seyrek olması şeklinde olmalıdır.

Diğer taraftan mümkün olduğunca kökler tek tek ekilmeye çalışılmalıdır.

Sakal bölgesindeki cilt yaralanmaları kılsız alan olarak iyileştiği için abartılı iz bırakır ve normalde kılsız bir alandaki izden daha fazla rahatsız eder.

Sakal bölgesindeki yara yerine ekimde çevresel kıl sıklığından az olmayan bir ekim tarzı ve yine çevresel sakalların açısına dikkat edilmesi gerekir. İstenilen sıklık bir seansta yakalanamıyorsa 10 gün sonra aynı alana sıkılaştırma amaçlı ekim yapılabilir. Ekimde yeterli sıklıkta ve uygun açıyla ekim yapıldıysa yara izi farkedilmeyecek kadar kamufle edilmiş olunur.