Saç Ekim Teknikleri Arasındaki Farklar

Saç Ekim Teknikleri Arasındaki Farklar
Paylaş

FUT : Enseden şerit şeklinde alınan parçadaki kaliteli kıllar yanında zayıflamıs,cansızlaşmış,artık dökülmek üzere olan kıl kökleri de ekilir.

FUE : Gerek ensedeki gerekse vücudun diğer bölgelerindeki kıl kökleri alınırken seçici davranılır özellikle kaliteli, canlı, uzun yıllar dökülmeyecek ve anagen evresindeki kıl kökleri alınır. Buna paralel olarak FUE ile ekilen 2000 kıl kökü FUT ile ekilen 3000 kıldan daha dolgun görünür.

FUT : Bir ameliyattır bölgesel uyusturulmayla yapılıyor olsa bile 20 santiremetrelik bir yer kesilir ve bölge 20-40 dikiş atılıp kapatılır.

FUE : Ameliyat değildir kıl kökleri 0.45-0.5-0.6-0.7 mm lik ince aletlerle tek tek alınır ve sonrasında hiçbir yerde kesme ve dikme işlemine gerek duyulmaz ve hiç iz kalmaz.

FUT : Ameliyatla alınan şeridin alındıgı yerde 15-22 santiremetre iz kalır eger kesimden sonra konulan dikişler gizli olarak cilt altından konmadıysa balık kılcıgı şeklinde görünen iz kalır.

FUE : Alım yerinden kıl kökü alındıgı fark edilmez.

FUT : Santimetrekareye 40-60 kök ekilebilir. Daha fazla ekmek teknik olarak güçtür ve kafa derisinde daha sık kesikler yapmak çok damar kesilmesine sebep olabileceğinden deride çürümeler olabilir.

FUE : Kafa derisi kesilmeden delerek ekim yapıldıgından damarlar kesilmez bu sebeple ne kadar sık yapılırsa yapılsın beslenme problemi yasanmaz.

FUT : Alınan kıl köklerinin %20-30 kadarı (bazı kaynaklara göre %50-60 ) alım, ayıklama, bekleme ve ekim esnasında ölür.

FUE : Alınan kılların %100 ü ekilebilir canlı olarak alınamayan kıl kökleri ise alınamadıgı alandan tekrar cıkar.

FUT : Özellikle greft ayrımında kullanılacak teknoloji kök ölümlerini azaltır kaliteyi olumlu etkiler.

FUE : Resim yapmak gibidir teknolojiye hiç ihtiyac duyulmaz bilgi, beceri, yetenek ve tecrübe kaliteyi belirler.